بزرگان تاریخ كمیك بوک های اسپایدرمن: جی. ام. دی متیوس

dematteis جی. ام. دی متیوس نويسنده بزرگ كميك هاي مرد عنكبوتي

نویسنده ای كه در پرداختن به خصوصیات شخصیتی كاراكترهای دنیای اسپایدرمن استاد است  و همچون يك روانشناس قهار عمل ميكند !

«جی. ام. دی متیوس» (متولد 15 دسامبر 1953)


«جی. ام. دی متیوس»  (J.M. DeMatteis) از آن دسته نویسندگانی است كه طی دهه های گذشته چندین بار نویسنده عناوین مختلفی از كمیك  های مرد عنكبوتی بوده است. او ابتدا در سال 1981  نویسنده كمیك های Marvel Team-Up شد و شماره های 111 تا 133 از این عنوان را نوشت. درست است كه Marvel Team-Up  چندان عنوان مهمی به شمار نمیرود و در هر شماره از آن اسپایدرمن در داستاني معمولي با یكی دیگر از ابرقهرمانان مارول متحد میشد، اما حتی در آنها هم استعداد ویژه  «دی متیوس» در توجه به خصوصیات شخصیتی كاراكترها قابل رد يابي بود.

dematteis-marvelteam-up

سپس در سال 1987  او شاهكار خود را در قالب  داستان معروف و تحسین شده "آخرین شكار كریون" (Kraven’s Last Hunt) عرضه كرد. در حقیقت، هنوز هم خیلی ها دی متیوس را با این داستان میشناسند و به خاطر خواهند آورد زیرا در این داستان 6 قسمتی بود كه به طور بی سابقه ای به ژرفای ذهنی و روحی یكی از دشمنان كلاسیك اسپایدرمن پرداخته شد. در این داستان  «كریون شكارچی» كه دیگر از شكست های خود به دست اسپایدرمن به ستوه آمده بود، تصمیم گرفت او را در حمله ای غافلگیر كننده به دام بیاندازد و  به مدت 2 هفته  زنده به گور كند ! كریون سپس برای آنكه ثابت كند از هر نظر از اسپایدرمن برتر است، لباس او  را بر تن كرد تا خلافكاران شهر را به شیوه خودش مجازات كند !   (برای كسب اطلاعات كامل درباره این داستان حتماً این مقاله را بخوانید: "لحظات ماندگار در كمیك‌ های مرد عنکبوتی: اسپایدرمن توسط كريون زنده به گور میشود!")

دی متیوس در سال 1991 نویسنده كمیك های Spectacular Spider-Man  شد و با نوشتن شماره های 178 تا 203 از این كمیك به موفقیت زیادی دست یافت. او بیش از هر چیز به كاراكتر «هری آزبورن» پرداخت و رابطه پیچیده او  را با پدرش («نورمن آزبورن») ، «پیتر پاركر»  و همچنين  تعاملات اش با اعضای خانواده خودش (به ویژه با پسرش «نورمی») و البته نحوه كنار امدن او  با میراث نحس «گرین گابلین» ، مورد بررسی دقیق قرار داد.

harry هري ازبورن و پسرش

harry-2

 

به راستی، داستان هایی كه او در شماره های مذكور نوشت برجسته و درخشان بودند و به ندرت میتوان نویسنده ای مثل «جی. ام. دی متیوس» پیدا كرد كه اینچنین به زوایای پنهان و ویژگی های شخصیتی كاراكترهای دنیای مرد عنكبوتی پرداخته باشد.

spectacularspider-man183

لازم به ذكر است كه واكاوی شخصیت هری ازبورن در نهایت به مرگ این كاراكتر در شماره 200 از Spectacular Spider-Man منتهی شد (برای دانلود داستان مرگ هری آزبورن اینجا را كلیك كنید)

دی متیوس سپس نویسنده كمیك های "مرد عنكبوتی شگفت انگیز" شد و به همراه طراحی زبده به نام «مارك بگلی»  شماره های 390  تا 406 را خلق كرد كه متاسفانه تقریباً مصادف شد با داستان جنجالی «سرگذشت كلون» . بنابراين دی متیوس مجبور بود درست مثل ديگر نویسندگان عناوین مختلف اسپایدرمن، از چارچوب داستانی خاص و از پیش تعیین شده ای تبعیت كند. اما  در این میان شماره 400 بسيار خواندني و بیاد ماندنی از كار درآمد زيرا مرگ «زن عمو می» به زيبايي هر چه تمام در آن روايت شد؛ مرگ جانكاهی كه اگر چه بعد ها مارول آن را تغییر داد و تصمیم گرفت  زن عمو می را دوباره برگرداند ولی هرگز از میزان تاثیرگذاری اش كم نشده.

مرگ زن عمو مي

دی متیوس در سال 1996 و پس از اتمام "سرگذشت كلون" بار دیگر به كمیك های Spectacular Spider-Man بازگشت و شمار های 241 تا 258 را نوشت. او در این شماره ها به خوبی شخصیت فریب كار و عوام فریب «نورمن آزبورن» را به نمايش گذاشت و او را به شخصیتی قدرتمند  تبدیل نمود  كه خباثت اش همیشه و همه جا حاضر است و لازم نیست تا حتما لباس «گرین گابلین» را بر تن داشته باشد تا بزرگترین دشمن اسپایدرمن لقب بگیرد! (اوج هنر و مهارت دی متیوس را در شخصیت پردازی نورمن آزبورن را باید در شماره 250 از Spectacular Spider-Man كه یكی از برترین داستان های تاریخ اسپایدرمن به شمار میرود، مشاهده كرد) 

spectacularspider-man250

او در ضمن تا به حال تعدادی عناوین  محدود (mini series) و كمیك های تك قسمتی (one-shot) برای اسپایدرمن نوشته. در هر حال، دی متیوس از آن دسته نویسندگانی است كه جایگاهی در تاریخ پرافتخار كمیك های مرد عنكبوتی خواهد داشت. 

 

مهدی ترابی مهربانی

All rights reserved © Spidey.ir 2014

 (هرگونه كپی‌برداری و نقل قول از اخبار و مقالات این سایت تنها با ذكر منبع و نام نویسنده مجاز می‌باشد)

 

مطالب مرتبط:

بزرگان تاریخ كمیك  های مرد عنكبوتی

لحظات ماندگار در كمیك‌ های مرد عنکبوتی: اسپایدرمن زنده به گور میشود!

مرگ "هری آزبورن" ترجمه شد ! + لینک دانلود

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

دیدگاه‌ها   

mirabilis
+6 #1 mirabilis 1392-11-08 13:50
یه خسته نباشید بابت مقاله !
متیوس خیلی خوب نورمن رو شخصیت پردازی میکرد . اون همه خباثت رو میشد تو نورمن دید . مرگ زن عمو می هم که خیلی برای پیتر تلخ بود .
در کل کاراکتر ها رو خوب وصف میکرد ، بر خلاف بعضیا ( اشاره ی غیر مستقیم به اسلات ! ) :-)
نقل قول کردن
amir
+5 #2 amir 1392-11-08 13:53
واقعا از دی متیوس خوشم اومد
نقل قول کردن
حسین
+5 #3 حسین 1392-11-08 13:54
واقعا اگه یه داستان شخصیت پردازی درست داشته باشه تقریبا نصف بیشتر راه موفقیت رو رفته!
و متیوس هم واقعا تو این کار خوب بود یه جوریایی روانشناسانه این کار رو میکرد

ولی شغلش به قیافش نمیاد! :-*
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

42

مردعنکبوتی سیمبیوتی

تولد مجدد قهرمانان

گرین گابلین

تاپ 20 - سایت spidey.ir

کمیک امپراتوری مخفی

توطئه کلونی

دنیای ونومی

41

Telegram     Facebook    Youtube red

Aparat     Instagram     Discord                                                                                   

       

 

کمیک بوک های امازینگ اسپایدرمن

نکات جالب مرد عنکبوتی

51

بزرگان تاریخ اسپایدرمن

مهم ترین داستان های مرد عنکبوتی

006

 

0010

اسپایدرمن در تلویزیون

36

 لحظات ماندگار اسپایدرمن

008

009

39

بهترین داستان های اسپایدرمن

لباس های مختلف اسپایدرمن

23

دشمنان معروف مرد عنکبوتی

بررسی فیلم های مرد عنکبوتی

35

46

45

44