20 انیمیشن ابرقهرمانی برتر تاریخ

20 انیمیشن ابرقهرمانی برتر تاریخ

از آنجائیکه سالهاست با شور و علاقه در زمینه كمیك‌ بوک و انیمیشن كار میكنم و مطلب می‌نویسم، همیشه می‌خواستم كه چنین لیستی رو تدارک ببینم...

و مطمئن باشید که کلی روش تحقیق و مطالعه انجام داده ام. این لیست در حقیقت ادای احترامی هستش به زمینه‌ای كه از كودكی بهش عشق ورزیده‌ام. امیدوارم كه خوشتون بیاد.....

توضیح: این لیست شامل انیمیشن های سینمایی نمیشود. برای خواندن فهرست بهترین آثار انیمیشن سینمایی ساخته شده از روی شخصیت های کمیک بوکی به مقاله زیر رجوع شود:

10 انیمیشن ابرقهرمانی برتر تاریخ سینما

این مقاله هم فراموش نشود:

بدترین انیمیشن های کمیک بوکی

 

20- انتقام جویان آینده: قهرمانان فردا (2008)

انتقام جویان آینده: قهرمانان فردا (2006)

در این كارتون جالب كه به صورت دی وی دی در سال 2008 عرضه شد دیدیم كه چطور فرزندان اعضای مختلف اونجرز در آینده ای تیره و تار گرد هم می آیند تا انتقام پدر و مادرهای خودشان را از «الترون» خبیث بگیرند. این كارتون بسیار fun و مفرح است و در عین حال درام و پیچش های خوبی دارد. نقطه قوت اصلی آن اینه كه تعامل بین شخصیت های داستان را به زیبایی و به طور موثری به تصویر میكشه. جالبه كه نویسنده مطرح مارول به نام «برایان مایكل بندیس» آنقدر از این انیمیشن خوشش آمد كه اعضای این گروه را در Heroic Age's Avengers #1 وارد دنیای كمیك كرد. ضمنا شاید براتون جالب باشه كه بدونید كارگردان این انیمیشن بعدا به دپارتمان انیمیشن سازی وارنر مهاجرت كرد و كارهای شاخصی مثل Flashpoint و Dark Knight Returns را خلق كرد.

 

19- پسر جهنمی: شمشیر توفان (2006)

پسر جهنمی: شمشیر توفان (2006)

"پسر جهنمی: شمشیر توفان" (Hellboy: Sword of Storms) ، یك انیمیشن 77 دقیقه ای است كه بسیار به ذات كمیك های "پسر جهنمی" (Hellboy) وفادار است و جالبه كه بازیگران فیلم های سینمایی پسرجهنمی در آن به جای شخصیت های خودشان حرف زده اند. این كارتون از انیمیشن سیال و روان و همچنین كاراكتر دیزاین های خلاقانه برخورداره و داستانش هم تركیبی دلپذیر است از موضوعات مرموز، اساطیر ژاپنی، اكشن مدرن و البته شوخ طبعی خاصی كه در وجود شخصیت باحالی مثل پسر جهنمی یافت میشه. موفقیت این كارتون باعث شد تا پس از یك سال ادامه آن نیز به نام Hellboy: Blood and Iron منتشر شود كه آن هم با استقبال خوبی مواجه شد.

 

18- سوپرمن/بتمن: اپوكالیپس (2010)

سوپرمن/بتمن: اپوكالیپس (2010)

عنوان این كارتون خيلي گمراه كننده است. در واقع باید به جای Superman/Batman: Apocalypse، اسم آن را میگذاشتند Supergirl: Apocalypse، چون داستان بیشتر درباره سوپرگرله ولی وارنر احتمالا با خودش گفته كه بهتره نام بتمن و سوپرمن را در عنوان بیاره تا فروشش رو تضمین كنه! مثل همیشه كار صداپیشگان حرف نداره. ضمن اینكه آدم واقعا از اینهمه وسواسی كه در شخصیت پردازی سوپرگرل به كار رفته شگفت زده میشه. سبك بصری هم كاملا یادآور طراحی های زیبای هنرمند مرحوم دی سی یعنی «مایكل ترنر» (Michael Turner) است. ضمن اینكه مثل همیشه  وارنر نشون میده در ساخت صحنه های اكشن كارتوین چقدر استاده و قطعا هرگز سكانس مبارزه سوپرمن و سوپرگرل  با «دارك ساید» را فراموش نخواهید كرد.

 

17- دكتر استرنج: جادوگر اعظم (2007)

دكتر استرنج: جادوگر اعظم (2007)

درسته كه این انیمیشن تغییراتی را در اریجین خارق العاده «دكتر استرنج» ایجاد میكنه و شاید چندان به نظر نرسه كه به كمیك ها وفادار باشه ولی در مجموع داستان بسیار سرگرم كننده ای داره. سبك انیمیشن و همچنین لحظات عاطفی كه خلق میكنه هم بسیار جالب توجه هستند. بدون شك سكانس های اكشن بسیار نفس گیری هم داره. فقط ای كاش قسمت دوم آن هم ساخته میشد چون تازه در پایان داستان به نظر میرسه  داریم دكتر استرنج واقعی رو میبینیم. در هر حال این كارتون موفق میشه شخصیت دكتر استرنج و دنیای او را به كسانی كه شاید هیچ آشنایی قبلی باهاش ندارند آشنا كنه.

 

16- تیك (1994-1996)

تيك tick

در دهه 90 میلادی از روی تعداد زیادی از كمیك های مستقل سریال های کارتونی ساخته شد . شاید دلیلش موفقیت غیر قابل تصور سریال "لاك پشت های نینجا" بود ولی در هر حال در این دهه سریال های زیادی از روی كمیك های نامتعارفی مثل  The Maxx یا Savage Dragon و ... ساخته شد كه همگی كم و بیش موفق بودند. ولی هیچ كدام از آنها به پای سریال The Tick نمیرسیدند. این سریال هم به كمیك های The Tick وفادار بود و هم اینكه شخصیت های بامزه و جدیدی را معرفی كرد. نكته جالب توجه اینه كه این سریال تقریبا با تمام سریال های ابرقهرمانی دوران خودش فرق داشت و ماهیت هجو آمیز آن هم برای مخاطبین كم سن و سال جذاب بود و هم برای آدم بزرگ ها! این سریال آنقدر موفق بود كه در طول سه فصلی كه پخش شد تعداد زیادی بازی ویدئویی و اسباب بازی از رویش ساخته شد و به بازار آمد. حتی یك سریال زنده هم از روی آن ساخته شد كه سال 2001 روی آنتن رفت.

 

15- The Batman/Superman Movie: World's Finest  (1997)

15- The Batman/Superman Movie: World's Finest  (1997)

این انیمیشن از سه اپیزود پخش شده در سریال "سوپرمن: مجموعه كارتونی" تشكیل شده. یعنی سازندگان آن، این سه قسمت را به هم چسباندند و به صورت یك انیمیشن ویدئویی عرضه كردند. این كارتون دقیقا همون چیزیه كه آدم از رویارویی بتمن و سوپرمن انتظار داره. یعنی هر چی «زك اسنایدر» گند زد به شخصیت این دو قهرمان و نوع تعامل آنها در فیلم سینمایی "بتمن علیه سوپرمن"، عوضش این كارتون دقیقا همون چیزیه كه این فیلم باید میبود ولی نبود! یعنی شما در این كارتون كاملا متوجه تضاد شخصیتی بین بتمن و سوپرمن و اختلاف بین نگرش آنها میشوید. داستان هم بسیار هوشمندانه است و هم به تاریخچه مواجه بتمن با سوپرمن ادای دین میكند و هم اینكه آن را به روز میكند. نحوه تعامل جوكر با لكس لوثر و همچنین تعامل لوئیس لین با بروس وین هم بسیار جالب است.

 

14- Ultimate Avengers: The Movie (2006)

كميك Ultimate Avengers: The Movie (2006)

این اولین و بهترین كارتونی بود كه مارول به صورت دی وی دی تولید كرد و به بازار فرستاد. داستان آن مستقیما از روی داستان مشابه ای كه در كمیك های پرفروش Ultimates توسط «مارك میلار» و «برایان هچ» خلق شد اقتباس شده و نشان میدهد كه گروه اونجرز در دنیای التمیت چطور گرد هم می آیند. شاید هیچ وقت در دنیای انیمیشن های ابرقهرمانی ندیده بودیم كه اریجین شخصیت ها اینقدر خوب روایت شوند.  سكانس های اكشن این كارتون ثابت میكند كه مارول در این عرصه كاملا قابلیت رقابت با دی سی را دارد. مخصوصا سكانس مبارزه اونجرز با هالك آنقدر نفس گیره كه تا ابد در ذهن شما باقی میمونه. ضمن اینكه انقدر لحظات سرگرم كننده و fun در آن هست كه هواداران مارول از دیدن آنها كیف كنند.

 

13- لاك پشت‌های نینجا (1996-1987)

لاك پشت‌های نینجا (1996-1987) 

واقعاً باوركردنی نیست كه دو نفر برای چاپ كمیك‌  مستقل شان مجبور شوند از قوم و خویش خود پول قرض كنند ولی در نهایت میلیونر شوند! ولی این اتفاق برای "كوین ایستمن" و "پیتر لیرد" (خالقان لاك‌پشت‌های نینجا) افتاد. در واقع وقتی سروكله این لاك‌پشت‌های دوست‌داشتنی در تلویزیون پیدا شد، آنقدر محبوب شدند كه به نظر می‌رسید در نیمه نخست دهه 90میلادی هر كودك زیر 10 سال آمریكایی با پیژامه‌های منقش به آنها به خواب می‌رود! پخش مجموعه بیش از 9 سال ادامه داشت و همزمان در بسیاری از كشورهای جهان روی آنتن می‌رفت. شاید امروزه تماشای مجدد آن بیش از پیش ایده‌های مضحك، خطوط داستانی آبكی و انیمیشن سطح پایین‌اش را برملا كند ولی كافیست بار دیگر پای تیتراژ آغازین معركه و ترانه خاطره‌انگیزش بنشینید تا تمام نقاط ضعفش را فراموش كرده و خوره‌اش شوید! در ضمن، چه كسی می‌تواند شخصیت‌های خبیثی همچون "شِرِدِر" (Shredder)، "كرانگ" (Krang) و "بی‌باپ و راك‌استِدی" (Bebop and Rocksteady) را فراموش كند؟! به علاوه شركت بازیسازی Konami بازی‌های جاودانه و حیرت‌انگیز لاك‌پشت‌های نینجای را (كه در اوایل دهه 90 میلادی ژانر بزن بزن یا Beat-em' up را در كنسول‌های مختلف قبضه كرده بودند) براساس این همین سریال انیمیشن منتشر كرد.

 

12- اسپایدرمن و دوستان شگفت‌انگیز او (۸۳- ۱۹۸۱)

مرد عنکبوتی و دوستان شگفت انگیز او 

لحن و حال هوای "اسپایدرمن و دوستان شگفت انگیز او" (Spider-Man and His Amazing Friends) درست مثل اکثر سریالهای کارتونی دهه۸۰ میلادی، بسیار مفرح بود و هیچ خشونتی در آن پیدا نمیشد. اسپایدرمن در هر اپیزود به همراه دو دوست صمیمی و هم دانشگاهی اش به نامهای "مرد یخی" (Iceman) و"ستاره آتش" (Firestar) به جنگ آدم بدهای شهر میرفت. ویژگی بارز مجموعه، داستانهای ساده و سرگرم کنندهای بود که در آنها سه کاراکتر اصلی به طرز جالبی با یکدیگر ارتباط برقرار میکردند. از سویی دیگر حضور دیگر ابرقهرمانان معروف مارول به عنوان کاراکتر میهمان در برخی اپیزودها، جذابیت خاصی برای بینندگان کم سن و سال داشت و به خوبی به آنان القا می نمود که شخصیتهای فراوانی در دنیای مارول وجود دارند و با هم تعامل میکنند. تیتراژ آغازین و موسیقی پرهیجانش هم حرف نداشت و به خوبی در ذهن باقی میماند. تمام موارد فوق الذکر نوعی گیرایی و جذابیت معصومانه به اسپایدرمن و دوستان شگفت انگیز او داد و سبب گشت تا با استقبال حیرت انگیزی مواجه شده و خاطره خوش آن تا ابد در ذهن کودکان و نوجوانان دهه ۸۰ میلادی جا خوش کند.

 

11- جاستیس لیگ: خدایان و هیولاها (2015)

جاستیس لیگ: خدایان و هیولاها (2015)

Justice League: Gods and Monsters یكی از جدیدترین كارتون های بلند دی سی و وارنر است كه ایده ای بسیار ناب و جسورانه ای دارد و در دنیاییی موازی اتفاق میفته كه در آن اریجین سه شخصیت اصلی دی سی یعنی یعنی بتمن، سوپرمن و واندر ومن عوض شده (سوپرمن پسر ژنرال «زاد» شده، بتمن دانشمندیه كه خودش را به یك شبه خون آشام تبدیل كرده و واندر ومن هم یكی از شخصیت های New God و همسر پسر «دارك ساید» شده است) واقعا ایده این كارتون بسیار خوبه و ذهن تماشاچی را به تفكر میندازه. سازندگان این اثر را باید تحسین كرد چون از ایده تغییر در شخصیت های تثبیت شده شخصیت های اصلی دنیای دی سی نترسیده اند و در عین حال به رگه های اصلی ذات آنها نیز وفادار بوده اند. 

 

10- هالك علیه ولورین (2009)

 هالك برعلیه ولورین (2009) 

"هالك علیه ولورین" در حقیقت یکی از دو انیمیشن نیمه کوتاهی بود که سال 2009 تحت عنوان Hulk vs و در قالب DVD و Blu-ray عرضه شد و دقیقاً همان چیزی بود که هواداران كمیك‌ بوک سالها انتظارش را می‌كشیدند. همانطور كه از نامش پیداست، این انیمیشن جدال همیشگی میان دو تن از نمادهای جاودانه دنیای كمیك  یعنی هالک و ولورین روایت می‌كرد. مارول در اقدامی غیرمنتظره اصلاً سعی نکرده بود صحنه‌های خشن و خونین مبارزه میان آن‌ها را سانسور کند، به همین دلیل بیننده شگفت زده می‌شد! در اصل سازندگان این انیمیشن تا حد ممکن از دیالوگ‌ها كاسته و بر جنبه‌های اکشن افزوده بودند زیرا می‌دانستند هواداران چه می‌خواهند. ختم کلام اینكه اگر همیشه دنبال یک انیمیشن باحال ابرقهرمانی بوده‌اید، اگر همیشه به خود گفته‌اید که چرا این یارو ولورین از چنگالهایش استفاده بهینه نمی‌کند، یا اگر همیشه می‌خواسته‌اید بدانید که هالک قوی‌تر است یا ولورین، حتماً این انیمیشن را همین امروز تماشا کنید!

 

9- یانگ جاستیس (2010-2013)

 یانگ جاستیس (2010-2013)

سریالی تحسین شده كه چهره دیگری از دنیای دی سی را به ما نشان داد و ثابت كرد كه شخصیت های این كمپانی اگر در دستان توانمند قرار بگیرند چقدر میتوانند fun، جذاب و سرگرم كننده باشند. مغز متفكر این سریال اقای «گرگ وایزمن» بود كه با سریال Spectacular Spider-Man غوغا كرده بود و اینجا هم نشان داد چقدر در تركیب لحظات و تم های مختلف با هم ماهر است. به همین دلیل "یانگ جاستیس" هم درست مثل Spectacular Spider-Man همه چیز داشت؛ از اكشن بینظیر گرفته تا رومانس ، بلوغ شخصیتی، احترام به ذات شخصیت ها،  لحظات ماندگار و حتی لحظات دارك و غیر منتظره. نقطه قوت اصلی دیگر این سریال این بود كه خیلی عالی تعداد زیادی از شخصیت ها را در كنار هم قرار داد به طوریكه اپیزودها هرگز بیش از حد شلوغ به نظر نمیرسیدند.  متاسفانه این سریال هم درست مثل Spectacular Spider-Man خیلی زود و تنها پس از دو سیزن كنسل شد در حالیكه خیلی از داستانك ها هنوز به سرانجام نرسیده بود ولی خوشبختانه با تاخیر زیاد و به لطف فشار هواداران فصل سوم آن نیز ساخته شد که البته کیفیت فصل های قبلی را ندارد.

 

8- جاستیس لیگ: فلش پوینت پارادوكس (2013)

جاستیس لیگ: فلش پوینت پارادوكس

Justice League: The Flashpoint Paradox انیمیشن خارق العاده ای است كه آدم از دیدنش سیر نمیشود! هم منتقدین و هم مخاطبین به صورت یك صدا اعلام كردند كه چقدر به منبع اصلی خود در دنیای كمیك وفادار است و حتی در برخی موارد از آن پیشی میگیرد. در این كارتون فلش نقش  اصلی دارد و بازگشت او به گذشته برای جلوگیری از قتل مادرش باعث خلق يك دنیای موازي به شدت سیاه و خشن میشود. تم های به كار رفته در این كارتون و همچنین حال و هوای موجود درآن بسیار در نوع خود منحصر به فرد هستند و در كل این كارتون ایده جهان های موازی را به بهتری و جذاب ترین شكل ممكن روایت میكند.  مطمئن باشید اگر این كارتون اینقدر خشونت غیر ضروری و چندش آور نداشت، قطعا در این لیست رتبه بهتری میداشت چون شخصا آن را بهترین و هيجان انگيز ترين كارتون سالهای اخیر دی سی میدانم.

 

 7- ليگ عدالت (2006- 2001)

كارتون جاستيس ليگ 

"انجمن عدالت" (Justice League) در سال 2001 و توسط نوابغی همچون آقایان "بروس تیم" و "پل دینی" (كه پیشتر با ساخت "بتمن: مجموعه كارتونی"، مهارت خود را به رخ علاقمندان انیمیشن كشیده بودند) ساخته شد و از همان ابتدا وفاداری خود را به ذات کمیک‌ بوک های DC ثابت کرد و به خوبی خصوصیات اعضای اولیه و ثابت مشهورترین گروه ابرقهرمانی این ناشر را به تصویر کشید. نقطه قوت این انیمیشن این بود که اپیزودهایش به زیبایی صحنه‌های اکشن و بسیار مهیج را با لحظات عمیق و عاطفی ترکیب می‌کردند. ابتدا اعضای اصلی گروه را تنها هفت نفر تشكیل می‌دادند ولی در سال 2004 و با تغییر یافتن نام مجموعه به انجمن عدالت نامحدود (Justice League Unlimited) آنقدر كاراكتر مثبت و منفی جورواجور از دل كمیك‌ های انتشارات DC به آن اضافه شد كه بینندگان را مبهوت كرد! بی‌خود نیست که هواداران کمیک‌  و انیمیشن، انجمن عدالت را هنوز هم به عنوان یکی از funترین و هیجان‌انگیزترین سریال‌های كارتونی تاریخ تلویزیون محسوب می‌کنند.

 

 6- مردان ایكس: مجموعه كارتونی (1997-1992)

6- مردان ایكس: مجموعه كارتونی (1997-1992) 

كمیك بوک های مردان ایكس در اوایل دهه 90 میلادی محبوبیت بسیاری داشتند ولی این "مردان ایكس: مجموعه كارتونی" (X-Men: The Animated Series) بود كه آنها را به معنی واقعی كلمه به شهرت رساند و به مخاطبان عام شناساند. بدون اغراق این سریال شبکه "فاکس کیدز" را به موفقیت عظیمی رساند و بسیاری از داستان‌های كلاسیك و مشهور مردان ایكس را همچون Dark Phoenix Saga ، Days of Future Past و ...... دستمایه ساخت اپیزود‌های خود قرار داد و به برخی آنها پیچش‌های جدیدی اضافه كرد. اعضای اصلی گروه مردان ایکس عبارت بودند از "ولورین"، "سایکلاپس"، "گامبیت"، "جین گری"، "جوبیلی"، "روگ"، "استورم" و "پروفسور اگزاویر" ولی اکثر اپیزودها از حضور افتخاری میوتانت‌های دیگر مارول بهره می‌بردند. این مسئله پویایی خاصی به اپیزودها می‌داد و باعث می‌شد تا تعامل موثر و جالبی میان کاراکترها برقرار شود. در ضمن، سازندگان این سریال بسیار پربیننده هیچ ابایی از ساخت اپیزودهای درهم تنیده و مرتبط با هم نداشتند و کاری کردند تا هواداران برای نخستین بار تعدادی از محبوب‌ترین داستان‌هایی تاریخ كمیك‌  را روی صفحه تلویزیون تماشا کنند. "مردان ایكس: مجموعه كارتونی" با 76 اپیزود تا مدتها طولانی‌ترین انیمیشن تلویزیونی براساس كاراكترهای مارول محسوب میشد.

 

5-  ماورای بتمن: بازگشت جوکر (۲۰۰۰)

 ماورای بتمن: بازگشت جوکر (۲۰۰۰)

"بتمن: بازگشت جوکر" (Batman Beyond: Return of the Joker) نام یك انیمیشن بلند است كه برپایه سریال كارتونی موفق "ماورای بتمن" (Batman Beyond) ساخته و در سال 2000 به صورت DVD عرضه شد. سبک بصری آینده‌نگرانه‌ این انیمیشن، انیمه‌های پرشور ژاپنی را در ذهن تداعی می‌كرد و صحنه‌های اکشن پی در پی و شلیکی‌اش قلب بیننده را به تپش می‌انداخت. صداپیشگان‌ به رهبری "مارک هامیل" در نقش "جوکر" خوش درخشیدند. داستان هم بسیار پخته، عمیق، نفس‌گیر و مناسب برای مخاطبان بزرگ‌سال بود اما نکته‌ مهمی که در هنگام پخش این اثر جنجال فراوانی به پا کرد، لحن بسیار جدی و خشن آن بود که هنوز هم خیلی‌ها را غافلگیر می‌کند. به همین دلیل در حال حاضر دو نسخه از آن در بازار موجود است: یکی کامل و سانسور نشده و دیگری سانسور شده که در آن حتی برخی از دیالوگ‌ها و رنگ‌آمیزی‌ها مورد جرح و تعدیل قرار گرفته‌اند. در ضمن، به عقیده‌ بسیاری از هواداران، سکانس فلاش بکی که در آن آخرین رویارویی بتمن با جوکر روایت می‌شود، یکی از بهترین سکانس زنده یا کارتونی است که تاکنون درباره‌ یک شخصیت کمیک‌بوکی ساخته شده.

 

4- انتقام‌گیران: قوی‌ترین قهرمانان دنیا (2012-2010)

 انتقام‌گیران: قوی‌ترین قهرمانان دنیا (2012-2010) 

"انتقام‌گیران: قوی‌ترین قهرمانان دنیا" (The Avengers: Earth's Mightiest Heroes) یك انیمیشن تلویزیونی صاحب‌سبك بود كه با اقبال فراوانی مواجه شد و پخش آن پس از جار و جنجال‌های فراوان در سال 2012 به پایان رسید. این مجموعه با استادی و مهارتی بی‌نظیر بسیاری از داستان‌های مشهور و كلاسیك كمیك‌ های انتقام‌گیران را اقتباس كرد و بسیاری از ابرقهرمانان دیگر در آن حضور افتخاری داشتند. كاملاً هویدا بود كه سازندگان آن احترام خاصی برای هواداران قایل بودند و نهایت سعی خود را می‌كردند تا وفادارانه‌ترین، جامع‌ترین و مهیج‌ترین انیمیشن اقتباس شده از روی عالم تخیلی مارول (Marvel Universe) را در مقابل دیدگان‌شان قرار دهند. انتقام‌گیران: قوی‌ترین قهرمانان دنیا، صداپیشگان خوبی داشت و از سبك جالبی هم بهره می‌برد ولی شاید رمز موفقیت اصلی‌اش این بود كه نویسندگانش طوری داستان هر اپیزود را می‌نوشتند كه مخاطب تشنه تماشای اپیزودهای بعدی گردد. آن‌ها در ضمن با مهارتی مثال‌زدنی نكات و سرنخ‌های ظریف و هوشمندانه‌ای را در دل خطوط داستانی قرار میدادند كه به تدریج از آنها رمزگشایی می‌شد.

 

3- سوپرمن (کارتون‌های دهه‌ ۴۰ میلادی)

سوپرمن (کارتون‌های دهه‌ ۴۰ میلادی)

به اعتقاد کارشناسان، انیمیشن‌های کوتاهی که در ابتدای دهه‌ ۴۰ میلادی و در اوج دوران طلایی انیمیشن توسط استودیو برادران "فلیشر" (سازنده كارتون‌های كلاسیك "پاپای") و با بودجه‌ای سرسام‌آور ساخته شدند، هنوز هم جزو برترین و تاثیرگذارترین آثار ژانر ابرقهرمانی به شمار می‌روند. استفاده از عمق، نورپردازی، سایه، انیمیشن سیال، تکنیک روتو اسکپینگ (كه باعث می‌شد كاراكترها بسیار طبیعی حركت كنند)، موسیقی متن حماسی، ماجراجویی‌های کلاسیک كه انگار همیشه و در هر دورانی سرگرم‌كننده هستند، سبک بصری نوآر (Noir) و … همه و همه موجب شد تا این انیمیشن‌های مذكور به استاندارد طلایی در ساخت آثار سینمایی و کارتونی از روی کمیک‌ های ابرقهرمانی بدل گردیده و بارها و بارها مورد تقلید قرار بگیرند. (لازم به ذکر است که این این انیمیشن تنها انیمیشن ابرقهرمانی تاریخ است که کاندید جایزه اسکار شده!)

نكته جالب: تا قبل از ساخت این انیمیشن‌های كوتاه، سوپرمن در كمیك‌ هایش پرواز نمی‌كرد و فقط پرش‌های بلند انجام می‌داد. اما برادران فلیشر احساس كردند كه اگر او پرواز كند، خیلی جالب‌تر است و اینگونه بود كه پرواز كردن به یكی از نیروهای فوق‌بشری جدید سوپرمن تبدیل شد!

 

 2- بتمن: مجموعه كارتونی (1999-1992)

- بتمن: مجموعه كارتونی (1999-1992) 

در سال 1992 سریال "بتمن: مجموعه كارتونی" (Batman: The Animated Series) نه تنها عالم تخیلی داستان‌های بتمن را برای همیشه تغییر داد بلكه استاندارد جدیدی برای انیمیشن‌های تلویزیونی ایجاد كرد. این مجموعه تحسین شده تكنیكی جدید در انیمیشن ابداع کرد كه با خلق فضایی جدی و تاریك، فیلم‌های نوآر دهه 30 و 40 میلادی را تداعی می‌كرد. بتمن: مجموعه كارتونی در ضمن كاراكترهای خبیث داستان‌های بتمن را احیا و چشم‌انداز و ژرفای منحصر به فردی از منشاء و شخصیت‌های آنان ارائه داد. صداپیشگی "مارك هامیل" در نقش جوكر و "كوین كانروی" در نقش بروس وین/ بتمن بی‌نظیر بود. بتمن: مجموعه كارتونی با بلوغ و پختگی خاصی كه در روایت اپیزودهایش بكار می‌گرفت، احترام ویژه‌ای برای ژانر ابر قهرمانی كسب كرد (لازم به ذكر است كه این مجموعه از فصل سوم به بعد دچار تغییرات فراوانی شد و به The New Batman Adventures تغییر نام داد و متاسفانه عمدتاً حال و هوای بچه‌گانه‌ای پیدا كرد).

نكته جالب: "هارلی كوئین" (کاراکتر مونث خبیثی که عاشق و دستیار جوکر است) توسط پل دینی و مختص این مجموعه خلق شد ولی او به چنان محبوبیتی دست یافت كه پایش به كمیك‌‌های بتمن هم باز شد!

 

 1- اسپایدرمن خارق‌العاده (2009-2008)

 اسپایدرمن خارق‌العاده (2009-2008) 

در كل پیشینه‌ كارتون‌های ساخته شده بر اساس ابرقهرمانان مارول چندان درخشان نبوده و آنها در این زمینه همواره مقهور دی‌سی‌كامیكس بوده‌اند. تا این‌ كه "اسپایدرمن خارق‌العاده" (The Spectacular Spider-Man) آمد و ثابت كرد كه واژه خارق‌العاده تا چه حد برازنده‌اش است. این سریال تلویزیونی توانست به طور بی عیب و نقصی تمام جوهره و المان‌های دوست‌داشتنی كمیك‌ های اسپایدرمن را در قالب انیمیشن به تصویر بكشد. سازندگان مجموعه تصمیم گرفته بودند بودجه خود را به جای طراحی‌ها و لوكیشن‌های پرجزئیات روی خلق حركت‌های سیال، خرج كنند. نتیجه كار مجموعه‌ای شد كه صحنه‌های اكشن بی‌همتایی داشت. صداپیشگی‌ها عالی و داستان‌ها نیز بسیار دراماتیك، سرگرم‌كننده و درهم تنیده و كاملاً به حال و هوای كمیك‌ های کلاسیک اسپایدرمن در دهه 60 میلادی وفادار بودند. با این حال تیم سازنده به تمام دوره‌های زمانی تاریخ 50 ساله کمیک‌ های اسپایدرمن و هم‌چنین منابع دیگری (مثل فیلم‌های زنده اسپایدرمن) رجوع و تلاش کرده بود حداکثر بهره را از ایده‌های بکر و جالب‌شان ببرد. نکته قابل توجه دیگر، بکارگیری هوشمندانه دشمنان اسپایدرمن بود. در حقیقت، اکثر آن‌ها در ابتدای مجموعه معرفی شدند اما چندین اپیزود به شرح و بسط ویژگی‌‌های شخصیتی آنان و همچنین به تصویر کشیدن دلیل و انگیزه‌شان برای خصومت با اسپایدرمن اختصاص یافت. این ابتکار باعث شد تا از ژرفای کم ‌نظیری بهره‌مند گشته و به کاراکترهای غیر کلیشه‌ای و باورپذیر بدل شوند. فقط صد حیف كه اسپایدرمن خارق‌العاده قربانی توافقات پشت پرده شركت سونی و مارول شد و تنها 26 اپیزود از آن روی آنتن رفت. راستی، ترانه‌ای كه تیتراژ آغازین را همراهی می‌كرد بسیار شنیدنی بود. فقط كافی بود هنگام پخش آن جلوی خود را بگیرید تا با آن همخوانی نكنید. مطمئناً نمی‌توانستید!

 

 مهدی ترابی مهربانی

   All rights reserved © Spidey.ir 2018

(هرگونه كپی‌برداری و نقل قول از اخبار و مقالات این سایت تنها با ذكر منبع و نام نویسنده مجاز می‌باشد)

 

مطالب مرتبط:

10 کارتون ابرقهرمانی که ناتمام ماندند

چرا كارتون مرد عنكبوتی خارق العاده از بتمن مجموعه كارتونی بهتر است

15 انیمیشن تلویزیونی که وارد دنیای کمیک شدند

10 کارتون خاطره انگیز دهه 80 میلادی

10 کارتون ابرقهرمانی که هرگز پخش نشدند

کپی برداری بی شرمانه "ماورای بتمن" (BATMAN BEYOND) از مرد عنکبوتی !

زیرنویس فارسی تمام قسمت های كارتون SPECTACULAR SPIDER-MAN

20 شخصیت برتر مارول و دی سی كه خارج از دنیای كمیك بوک خلق شدند!

20 انیمیشن ابرقهرمانی برتر تاریخ

لینك دانلود كارتون های مرد عنكبوتی

10 کارتون دی سی که احتمالا نمیدونستید وجود دارند!

10 کارتون مارول که احتمالا نمیدونستید وجود دارند!

15 کارتون کمیک بوکی که احتمالا نمیدونستید وجود دارند!

تاریخچه انیمیشن های مرد عنکبوتی

تمام حضورهای افتخاری مرد عنكبوتی در دنیای انیمیشن + لینك دانلود

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

دیدگاه‌ها   

Ghost Rider
#91 Ghost Rider 1400-01-11 01:25
کارتون یانگ جاستیس عالیه ولی فصل 3 خیلی غمگینه
راستی یه تقلید زشت هم از اسپایدرمن داره به نام بلک اسپایدر! رو سرش علامت اسپایدرمن داره
بعدا که یاد گرفتم عکس تو نظرات بزارم براتون عکسشو میزارم
تاب میخوره، متلک میندازه، از دیوار بالا میره و...
شاد باشید، عید شما مبارک مخلص شما Ghost Rider
خدا نگهدار
(بخشی از این نظر بخاطر بلوغ عقلی کاربر قابل مشاهده نیست)
نقل قول کردن
Ghost Rider
#92 Ghost Rider 1400-01-11 10:34
این نظر به دلیل بلوغ عقلی کاربر دیگر قابل مشاهده نیست
نقل قول کردن
s.p.i
#93 s.p.i 1400-06-26 01:21
سلام به رتبه بندی موافقم هستم
رتبه بندی شخصی خودم
رتبه من
۵ ماورای بتمن
۴ مردان ایکس
۳ انتقام جویان قویترین قهرمانان
۲ اسپایدرمن خارقلاده
۱ بتمن مجموعه کارتونی
ولی به هرحال رتبه بندی سایت موافقم

تشکر
نقل قول کردن
Agent bishop
#94 Agent bishop 1400-08-22 12:13
من امروز چند قسمت از سریال سوپرمن دهه ۴۰ میلادی رو نگاه کردم و فقط میتونم بگم که شاهکاره و پیشنهاد میکنم حتما ببینید . این سریال از نظر پویانمایی ، طراحی ، حرکت شخصیت ها و توجه به جزئیات حتی از بسیاری از سریال های امروزی جلوتره و پرواز و پرش سوپرمن تو این سریال از هر سریال و فیلم دیگری طبیعی تر جلوه می‌کنه . شاید داستان های بعضی قسمت های عمق کافی نداشته باشه ولی مطمئن باشید اینقدر باحاله که تا آخرش رو می‌بینید .
نقل قول کردن
mtm
#95 mtm 1400-08-22 16:36
به نقل از Agent bishop:
من امروز چند قسمت از سریال سوپرمن دهه ۴۰ میلادی رو نگاه کردم و فقط میتونم بگم که شاهکاره و پیشنهاد میکنم حتما ببینید . این سریال از نظر پویانمایی ، طراحی ، حرکت شخصیت ها و توجه به جزئیات حتی از بسیاری از سریال های امروزی جلوتره و پرواز و پرش سوپرمن تو این سریال از هر سریال و فیلم دیگری طبیعی تر جلوه می‌کنه . شاید داستان های بعضی قسمت های عمق کافی نداشته باشه ولی مطمئن باشید اینقدر باحاله که تا آخرش رو می‌بینید .

یه نکته ای هست
قسمت های اولیه که خود مکس فلیشر ساخته همگی عالین و متوسط نداره
ولی چند قسمت بعدی رو famous studios ساخت که خیلی ضعیف تر هستن (اونایی که مربوط به نازی ها و جنگ جهانی میشن)
نقل قول کردن
Agent bishop
#96 Agent bishop 1400-08-22 20:39
به نقل از mtm:
به نقل از Agent bishop:
من امروز چند قسمت از سریال سوپرمن دهه ۴۰ میلادی رو نگاه کردم و فقط میتونم بگم که شاهکاره و پیشنهاد میکنم حتما ببینید . این سریال از نظر پویانمایی ، طراحی ، حرکت شخصیت ها و توجه به جزئیات حتی از بسیاری از سریال های امروزی جلوتره و پرواز و پرش سوپرمن تو این سریال از هر سریال و فیلم دیگری طبیعی تر جلوه می‌کنه . شاید داستان های بعضی قسمت های عمق کافی نداشته باشه ولی مطمئن باشید اینقدر باحاله که تا آخرش رو می‌بینید .

یه نکته ای هست
قسمت های اولیه که خود مکس فلیشر ساخته همگی عالین و متوسط نداره
ولی چند قسمت بعدی رو famous studios ساخت که خیلی ضعیف تر هستن (اونایی که مربوط به نازی ها و جنگ جهانی میشن)


کل سریال۱۶ قسمته که هشت قسمت اول رو مکس فلیشر ساخت .
نقل قول کردن
amin Hajati
#97 amin Hajati 1400-09-01 17:05
به نظر میرسد استاد شما علاقه خاصی به کارتون مردعنکبوتی خارق العاده دارید چون هم ترجمه اش کردید وهمشه ازش تعریف میکنید البته کارتون خیلی زیبایی هم بود :lol:
نقل قول کردن
amin Hajati
#98 amin Hajati 1400-09-01 17:09
به نظر من مردعنکبوتی درون دنیای عنکبوتی هم جایی در این مقاله داشت
نقل قول کردن
amin Hajati
#99 amin Hajati 1400-11-05 08:21
سلام انیمیشن سریالی لگو اونجرز معمای آب و هوا فقط در 4 قسمت بخش شد و دیگه قسمتی ازش منتشر نمیشه؟ اگه کسی از مدیران یا کاربران میداند لطفا جواب بدهد با تشکر.
نقل قول کردن
amin Hajati
#100 amin Hajati 1400-12-09 00:41
درود اقای ترابی مهربانی شما گفتید که دو انیمشین نیمه کوتاه با عنوان Halk vs ساخته شده است. یکی علیه ولورین است که در مقاله اشاره کردید این یکی انیمیشن چیست؟
نقل قول کردن
AM SM BM SM
#101 AM SM BM SM 1400-12-09 09:14
به نقل از amin Hajati:
درود اقای ترابی مهربانی شما گفتید که دو انیمشین نیمه کوتاه با عنوان Halk vs ساخته شده است. یکی علیه ولورین است که در مقاله اشاره کردید این یکی انیمیشن چیست؟

"هالک علیه ثور" (Hulk vs Thor).
نقل قول کردن
amin Hajati
#102 amin Hajati 1400-12-09 10:17
به نقل از AM SM BM SM:
به نقل از amin Hajati:
درود اقای ترابی مهربانی شما گفتید که دو انیمشین نیمه کوتاه با عنوان Halk vs ساخته شده است. یکی علیه ولورین است که در مقاله اشاره کردید این یکی انیمیشن چیست؟

"هالک علیه ثور" (Hulk vs Thor).

سپاس از شما
نقل قول کردن
amin Hajati
#103 amin Hajati 1400-12-09 12:07
به نقل از AM SM BM SM:
به نقل از amin Hajati:
درود اقای ترابی مهربانی شما گفتید که دو انیمشین نیمه کوتاه با عنوان Halk vs ساخته شده است. یکی علیه ولورین است که در مقاله اشاره کردید این یکی انیمیشن چیست؟

"هالک علیه ثور" (Hulk vs Thor).

اره داخلش لوکی هالک رو از بدن بروس میاره بیرون خیلی قشنگه
نقل قول کردن
mtm
#104 mtm 1400-12-10 22:40
به نقل از amin Hajati:
به نظر من مردعنکبوتی درون دنیای عنکبوتی هم جایی در این مقاله داشت

این مقاله درباره آثار سینمایی نیست. اثار سینمایی را در مقاله ای مجزا رتبه بندی کرده ایم:
b2n.ir/n35269
نقل قول کردن
amin Hajati
#105 amin Hajati 1400-12-22 22:30
درود (خیلی پوزش میخواهم که تازگی ها بیشتر دارم سوال میپرسم تمام تلاشم رو میکنم عید از دلتون در بیارم)
میشه لطفاً غیر از همکاری مارول با دیزنی یک دنیای کارتونی دیگه مارول رو معرفی کنین؟
سپاس فراوان
نقل قول کردن
RETEPILA
#106 RETEPILA 1401-01-15 19:20
کاشکی هواداران اون فشاری که آوردن تا فصل 3 یانگ جاستیس ساخته شه برای مرد عنکبوتی خارق العاده هم میکردن...
صد افسوس واقعا
اگه اشتباه نکنم هم یه سایت خارجی بود که رای گیری میکرد و میگفت اگه برسه به 30 هزارتا فصل 3 ساخته میشه
اما خب احتمال صفره باز
نقل قول کردن
mtm
#107 mtm 1401-01-15 21:27
به نقل از RETEPILA:
کاشکی هواداران اون فشاری که آوردن تا فصل 3 یانگ جاستیس ساخته شه برای مرد عنکبوتی خارق العاده هم میکردن...
صد افسوس واقعا
اگه اشتباه نکنم هم یه سایت خارجی بود که رای گیری میکرد و میگفت اگه برسه به 30 هزارتا فصل 3 ساخته میشه
اما خب احتمال صفره باز

ربطی نداره. رایت ساخت انیمیشن از روی اسپایدرمن به دیزنی فروخته شد و دیزنی قطعا دوست داشت سریال خاص خودشو بسازه
نقل قول کردن
RETEPILA
#108 RETEPILA 1401-01-16 00:58
به نقل از mtm:
به نقل از RETEPILA:
کاشکی هواداران اون فشاری که آوردن تا فصل 3 یانگ جاستیس ساخته شه برای مرد عنکبوتی خارق العاده هم میکردن...
صد افسوس واقعا
اگه اشتباه نکنم هم یه سایت خارجی بود که رای گیری میکرد و میگفت اگه برسه به 30 هزارتا فصل 3 ساخته میشه
اما خب احتمال صفره باز

ربطی نداره. رایت ساخت انیمیشن از روی اسپایدرمن به دیزنی فروخته شد و دیزنی قطعا دوست داشت سریال خاص خودشو بسازه

بله درسته کاملا
ولی بازم عجیبه برام که چی شد سونی راضی به اینکار شد
ولی آقای ترابی یه سوال
حالا در کل شما دوست دارین رایت ساخت فیلم های مرد عنکبوتی دست سونی همچنان باقی بمونه یا دیزنی بخره؟
نقل قول کردن
Yours
#109 Yours 1402-06-10 11:11
آقای ترابی بنظرتون چه انیمیشن های جدیدی باید به لیست اضافه بشن؟
نقل قول کردن
Ultron 7
#110 Ultron 7 1402-06-14 21:18
آقای ترابی نظرتون درباره فصل چهارم کارتون یانگ جاستیس چیه ؟
نقل قول کردن
mtm
#111 mtm 1402-06-15 18:41
به نقل از Yours:
آقای ترابی بنظرتون چه انیمیشن های جدیدی باید به لیست اضافه بشن؟

چیزی جدید ندیدم که باید اضافه بشه
نقل قول کردن
mtm
#112 mtm 1402-06-15 18:48
به نقل از Ultron 7:
آقای ترابی نظرتون درباره فصل چهارم کارتون یانگ جاستیس چیه ؟

ندیدمش ولی شنیدم چندان جالب نبوده
نقل قول کردن
Ultron 7
#113 Ultron 7 1402-06-15 19:46
به نقل از mtm:
به نقل از Ultron 7:
آقای ترابی نظرتون درباره فصل چهارم کارتون یانگ جاستیس چیه ؟

ندیدمش ولی شنیدم چندان جالب نبوده

به عنوان کسی که دیدتش بهتون توصیه میکنم ببینیدش چون چیز جالبیه پیشرفت قابل توجهی هم نسبت به فصل ۳ داشته. درکل نقاط قوتش بیشتر شده و نقاط ضعفش کمتر. داستان هم بیشتر حول و حوش دنیای سوپرمنه.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید